29 juni: optreden Volkstuinvereniging ZWN Haarlem

Op 29 juni 2019 spelen we van 12 tot 16 uur op de open dag van Volkstuinvereniging ‘Zonder Werken Niets’ in Haarlem.

Ierse folk kent iedereen, maar Schotse folk is het kleinere keltische broertje dat harder swingt: vol opzwepende dansmuziek, smachtende liefdesliedjes, vrolijke fiedeldeuntjes en bloederige ballades met een hoog Game of Thrones-gehalte.

Het Schots-Iers-Hollands-Friese gezelschap Zonder Whisky Niets speelt deze muziek, opgericht door ZWN-tuiniers Catriona Black en Danny de Vries, samen met Joanne O’Kane en Bruno van Wayenburg.

The shed, Catriona’s tuinhuisje, is onze vaste oefenruimte, waar de whisky nogal eens vloeit, vandaar onze calvinistisch-alcoholische naam. Wist u trouwens dat dit internationaal bekende woord afkomstig is van uisge bheatha,‘levenswater’ in het Schots Gaelic. Dat is de keltische taal van Schotland die gesproken wordt door zo’n 50 duizend Schotten (waaronder Catriona).

Sommige van onze teksten zijn in die taal (vertaling wordt bijgeleverd), andere in het Scots, dat meer op het Engels lijkt. En veel traditionele fiddle tuneszijn gewoon instrumentaal, maar alles is altijd gegarandeerd 100 procent akoestisch.

Dus: vuurtorenhaar, kilt en doedelzak in de aanslag, en kom Zaterdag 29 juni naar de ingang van ZWN voor Zonder Whisky Niets, samen met DJ Strijkplank.

Catriona Black (Schotland) fiddle
Joanne O’Kane (Ierland) zang, gitaar
Danny de Vries (Holland) bódhran (Ierse drum), gitaar
Bruno van Wayenburg (Friesland) zang, gitaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *